Gamemast
Black Desert Başlangıç Rehberi

Black Desert Başlangıç Rehberi

Black Desert Başlangıç Rehberi


Black Desert Online

Black Desert Online Başlangıç Rehberi Ön Söz

Black Desert Online başlangıç rehberi ile bildiğiniz üzere son zamanlarda dünyayı kasıp kavuran tam olarak diyemesek de yeni sayılan bir RPG oyunundan bahsedeceğiz. Uzun zamandır Türkiye için olan yasağı ile gündeme gelen ve yoğun taşa tutulan Black Desert Online geçtiğimiz günlerde Türkiye için ayrı bir server kurma ve tamamı ile türkçe bir biçimde piyasaya giriş yapma kararı almıştı. Tabi birçok oyuncu bu habere oldukça sevindi ve Black Desert istenilen şekilde Türkiye’ye gelmiş bulundu.

Bizde Gamemast ailesi olarak oyunu tam olarak çözemeyen arkadaşlar için Black Desert Online başlangıç rehberi oluşturmaya karar verdik ve öncelikle bir Black Desert Online başlangıç rehberi yazısı hazırlamak istedik. Black Desert başlangıç rehberi ardından detaylı bir genel rehber oluşturup, oyunda yeni olan oyuncularımmıza yardımcı olma fikrindeyiz.

Bu rehberimizin içinde Black Desert Online oynamaya yeni başlayanlar için gerekli olan Black Desert başlangıç rehberi bilgileri bulunuyor. Yeniler için zorluk çıkartabilecek bir sürü konuyu zamanla yazımızı güncelleyerek sizlere sunmaya çalışacağız. Umuyoruz ki bu Black Desert Online başlangıç rehberi birçok oyuncunun işine yarar ve yardımcı olur. Eksiklikleri yorumlar bölümünde bize bildirmeyi unutmayın.


Black Desert Online Sınıflar

Öncelikle yapmanız gereken şey bir sınıf seçmektir. Black Desert Online sınıflar açısından oldukça geniş bir yapıya sahip. Bu nedenle sınıfınızı seçmek bir hayli zor. Bu yolda size yardımcı olmak için ayrı bir rehber hazırladık, unutmayın oynadığınız süre boyunca sınıfınız sizin tüm oyununuzu belirleyecek. Bu rehberi iyi okuyun ve kendinize uygun olan Black Desert Online karakterini iyi seçin. Eğer class yani sınıf seçiminizi zaten yaptıysanız Black Desert Rehber yazımıza devam edin.

Black Desert Online Sınıflar Rehberi »


Temel Kavramlar ve Karakter Bilgileri

Black Desert Online Oynanış

Potansiyel Nedir ?

Potansiyel kavramı Black Desert Online başlangıç rehberi ögelerinin önemli noktalarından biridir. Potansiyel karakterinizin gücünü, sınırlarını belirleyen limitlerdir diyebiliriz. Saldırı hızınız, hareket hızınız gibi etkenlerden toplama yapma hızınıza kadar olan değişkenlere oyun içinde potansiyel diyoruz. Potansiyeller kuşandığınız bir takım eşyalar, yemekler ve iksirler gibi şeyler ile arttırılabilir ve bunlar karakter gücünüze doğrudan etki eder. Oyun içinde “P” tuşuna basarak karakterinizin potansiyellerine ulaşabilirsiniz.

Potansiyel Listesi;

  • Saldırı Hızı – Fiziksel saldırı hızını arttırır. (Warrior, Ranger, Musa, Maehwa, Ninja, Berserker, Black Knight, Striker)
  • Beceri Hızı – Beceri kullanım hızını arttırır. (Sorceress, Valkyrie, Wizard, Witch)
  • Hareket Hızı – Karakterin hareket hızını arttırır.
  • Kritik Vuruş – Karakterin kritik vuruş şansını arttırır.
  • Balıkçılık Yeteneği – Balık tutmak için gereken süreyi azaltır.
  • Toplama Yeteneği – Toplama yapmak için gereken süreyi azaltır.
  • Şans – Daha iyi eşya bulma şansını arttırır.

Zindelik Nedir ?

Zindelik karakterinizin bedensel sınırlarıdır. Bir nevi spor gibi diyebiliriz, yaptıkça gelişen olaylardır zindelikler. Mesela siz ağırlık taşıdıkça karakterinizin gücü artar ve daha büyük bir envanter taşıyabilir. Böylelikle git gide karakteriniz gelişir.

Zindelik Listesi;

  • Nefes – Black Desert diyarlarını sahip olduğunuz bineği kullanmadan koşarak keşfederseniz karakterinizin akciğerlerine etki eder ve Nefes puanı kazanırsınız. Sonuç olarak ise Nefes kazanarak XP kazanırsınız
  • Güç – Dolu bir envanter ile bir süre ortalıkta gezmek sizin kaldırma gücünüzü arttırır. Böylelikle karakteriniz git gide daha büyük envanteri kaldırabilecek duruma gelir ve envanteriniz büyür.
  • Sağlık – Yemek yedikçe mevcut sağlığınız git gide dahada artar.

Yetenekler ve Yetenek Puanları

Black Desert Online Skiller

Black Desert Online başlangıç rehberi içinde belkide en bilinen konulardan biridir yetenekler. Her karakter sınıfının kendine has yetenekleri vardır. Büyücüler büyü yapar savaşçılar kılıç savurur gibisinden. İki adet skill türü vardır bunlar normal beceriler ve özel beceriler. Normal becerilerin ilk levelleri her zaman öğrenilmiş durumdadır ve ilk seviyelerde uygulanabilir. Sizin kullanımını sevdiğiniz normal skilleri git gide geliştirir ve hasarlarını, etkilerini arttırırsınız. Özel skiller ise belirli levellerde açılır ve tek tuşa atanıp kullanılabilir. Bunlar bekleme süreleri normallere göre daha fazla ve güç olarak biraz daha üstün skillerdir. Oyun içinde “K” tuşuna basarak karakterinizin yetenek tablosunu açabilirsiniz.


Görevler

Black Desert Online Görevler
Görev Göstergesi

Oyun içinde bulunan NPC’lerden görevler alabilirsiniz. Bu görevleri yaparak daha hızlı level atlar ve daha hızlı gelişirsiniz. Turuncu renkli görevler oyunun ana görevleridir ve yapılması hikayenin devam etmesi açısından zorunludur. Yeşil renkli olanlar ise yan görevlerdir ve size sadece XP, Eşya veya Altın kazandırmak için varlardır, isteğe göre yapılırlar.

Görevler türkçe olduğu için yapmakta herhangi bir zorluk çekmezsiniz, sadece verilen emri yerine getirip görevi teslim ederek devam edersiniz. Eğer görevi bulamıyorsanız otomatik yürü seçeneğine basarak görevin yapılacağı bölgeye otomatik olarak hareket edebilirsiniz.


NPC ve Temel Eşya Satın Alımı

Black Desert Online NPC

NPC dediğimiz kavram sizin işlerinizi görebilmek için, eşyalar satın alabilmek, görevler alabilmek için oyunun sizler için oyun içine koyduğu yapay zekalardır. Silah Tüccarı, Depocu, Beceri Eğitmeni gibi kişiliklerin hepsi birer yapay zekadır ve size yardımcı olmaları için oyundalardır. Biz bunlara genel olarak tüm oyunlarda NPC ismini veriyoruz.

Oyunda temel eşyaları bulabileceğiniz NPC’ler mevcut. Bu NPC’lere gidip bazı temel zırh, silah, iksir gibi eşyaları para ile satın alabilirsiniz.

Ayrıca NPC bulma konusunda sıkıntı çekiyorsanız, görselde gösterilen kısımdan size yakın olan NPC’leri görebilir yada herhangi bir NPC’yi arayabilirsiniz.

Eğer NPC’ler hakkında yeterince bilgi sahibi olduysanız Black Desert Başlangıç rehberimizde sonlara doğru gidiyoruz. Sırada balık tutma.


Black Desert Online Balıkçılık

Balıkçılık ve Toplama Meslekleri

Oyunda savaşmaktan sıkılan oyuncular için yapılacak bir çok şey mevcut. Kendinizi mesleğinizin peşinde para kazanmaya odaklayabilir ve iyi tüccarlardan biri haline gelebilirsiniz. Yada iyi bir kaşif olup Black Desert dünyasını gezmek isteyebilirsiniz. Eğer para kazanmak veya meslekler ile ilgilenmek istiyorsanız balık tutmak sizin için iyi bir başlangıç. Fakat bunun dışında aşçılık, malzeme toplama ve işleme meslekleride yapabilirsiniz. Kara Ruh çağrılarak size eğitim niteliğinde görevler verir ve meslekler konusunda sizi eğitir. Eğer bu yönde uğraş edinmek istiyorsanız görevleri yaparak öğrenebilir ve devam ettirebilirsiniz.


Black Desert Online Başlangıç Rehberi

Black Desert başlangıç rehberi yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Elimizden geldiğince yeni oyunculara faydalı olabilecek bilgileri ekledik ve bazı sistemleri açıkladık. Umarız ki bu Black Desert başlangıç rehberi hoşunuza gitmiştir. Eksikliklerimizi yorumlar kısmında bize belirtebilirsiniz. Black Desert başlangıç rehberi ardından yakın zamanda Orta seviye rehber ve ileri düzey rehber yazılarıda paylaşmayı düşünüyoruz.

Ayrıca diğer yazılarımız olan Black Desert Sınıflar ve Black Desert Online İnceleme yazılarımıza göz atmayı unutmayın. Bir dahaki Black Desert rehber yazısında görüşmek üzere.

Black Desert Sınıflar »

Black Desert İnceleme »

Ahmet Şenyiğit

Uzun zamandır oyunlar ile iç içe olan ve artık hakkında yazılar yazacak kadar yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünen bir liseli