Gamemast
Black Desert Online Sınıflar

Black Desert Online Sınıflar Rehberi

Black Desert Online Sınıflar (Classlar)


Black Desert Online başlangıç rehberimizin ardından, oyundaki sınıflar yani classlar hakkında sizleri seçimlerinizi kolaylaştırmak adına bilgilendireceğiz. Tüm classlar hakkında kısa açıklamalar ve özelliklerini belirttik, PvP, PvE’de nasıl olduklarını; saldırı, savunma ve mobilty yönlerinden ne durumda olduklarından bahsettik. Umuyoruz ki kendinize en yakın bulduğunuz classı Black Desert Online Sınıflar rehberimizde kolaylıkla bulursunuz. Ayrıca Black Desert karakterler arasında en beğendiğinizi yorumlarda bize belirtmeyi unutmayın. Hadi şimdi Black Desert Online Sınıflar rehberimize devam edin ve kendinize uygun black desert sınıflar dan birini seçin


Black Desert Online Warrior - Savaşçı

Warrior / Savaşçı

Black Desert Online sınıflar arasında diğer oyunlardan bildiğiniz üzere klasikleşmiş savaşçı tiplemesidir. Her yönden ortalama savunma yönünden ise üst düzeydir.

  • Ortalama hasar ve kitle kontrol
  • Yüksek savunma
  • PvP ve PvE’de orta halli, hatta iyi sayılacak derecede etkili
  • Yeterli alan saldırıları
  • Ortalama Mobility
  • Savunma duruşu sayesinde önden gelen tüm saldırıları bloklayabilme
  • Yakın dövüşçü olması bazen zor durumlara sokabiliyor

 

  • Zorluk Kademesi: ***|**
  • PvP: ****|* 
  • PvE: ****|* 
  • Kuşatma: ****|* 

Black Desert Online Wizard - Büyücü

Wizard (Witch) / Büyücü

Yine standart bir karakter tiplemesi olanlardan büyücümüz. Gücünü elementlerden aldığı yüksek hasar ve düşük savunma ikilemesi. Ayrıca ölü diriltme, kalkan ve can doldurma skilleri ile destek rölüne de uygun. Mana kontrolünü ve skill bekleme sürelerini iyi kontrol edebilen oyuncuların elinde büyük işler yapabilen bir sınıfıtır. Black desert online classlar arasında en yüksek hasarlılardandır diyebiliriz.

  • Oldukça yüksek hasar ve kitle kontrol
  • Düşük savunma
  • PvE’de AoE skilleri ile çok iyi bir sınıf
  • PvP’de grup savaşlarının vazgeçilmezidir
  • Şifa, Kalkan ve Diriltme yetenekleri sayesinde destek karakteri görevi de görebilir.
  • Düşük Mobilty
  • Uzun Coldown süreleri ve Mana kontrolü sıkıntısı

 

  • Zorluk Seviyesi: **|***
  • PvP: ***|**
  • PvE: *****
  • Kuşatma: *****

Black Desert Online Ranger - Okçu

Ranger / Okçu

Mobility olarak yüksek ve yüksek hasara sahiptir. Uzak dövüş için yay yakın dövüş için ise bıçak kullanabilir. Rakibinin uzak mesafede bitirip yakınlarda son vuruşu yapabilir, fakat düşük savunması yüzünden beklenmedik bir anda yakalanırsa sonu ölümdür. Black Desert online sınıflar arasındaki standart okçu tiplemesidir.

  • Yüksek hasar ve kitle kontrol
  • Düşük savunma
  • PvP’de çok etkili, PvE için ise güçlü AoE skilleri sayesinde gayet iyi
  • Yüksek Mobility
  • Mesafeli saldırı ile beraber yakın saldırıda da iyi olması büyük avantaj

 

  • Zorluk Seviyesi: ***|**
  • PvP: ****|*
  • PvE: ****|*
  • Kuşatma: *****

Black Desert Online Berserker - Vahşi

Berserker / Vahşi

Savunması Warrior kadar yüksek olmasada diğer sınıflara göre hayli yüksek bir sınıftır. Oynaması ve alışması çok kolay, kitle kontrol ve hasarda çok yüksek bir karakterdir. Çift balta kullanır ve AoE skilleri güçlüdür, buda PvE açısından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu gösterir. Manası yoktur, Öfke yani Fury kullanır ve oynaması en zevkli ve kolay sınıflardan biridir. Fakat nerdeyse sıfır Mobilty yeteneği ile PvP’de bir hayli kötüdür diyebiliriz. Black Desert Online sınıflar arasında en kaotik karakterdir.

  • Yüksek hasar ve kitle kontrol
  • Yüksek savunma
  • PvE için güçlü AoE skilleri sayesinde muazzam iyi
  • Çok düşük Mobility
  • Hem düşük Mobilty hemde yakın mesafe dövüş nedeni ile PvP’lerde çok zayıf fakat grup savaşlarında ortalama diyebiliriz

 

  • Zorluk Seviyesi: ***|** 
  • PvP: ****|*
  • PvE: ****|*
  • Kuşatma: *****

Black Desert Online Sorceress - Sahire

Sorceress / Sahire

Kara büyü kullanarak hem yakın hemde uzak dövüşlerde etkilidir. Farklı tarzda bir sınıftır ve oldukça zor bir oynanışa sahiptir, skill kombolarını ve kaçmayı ihmal ederseniz kendinizi ölü bulabilirsiniz. Talisman ve Amulet silahlarını kullanırlar, Awakening’den sonra ise Scyhte kullanabilirler. AoE skillerinin güçlü olması nedeni ile PvE’de hızlı ilerleyebilir.

  • Yüksek hasar
  • Düşük savunma
  • AoE skilleri fazla ve etkili olduğu için PvE açısından oldukça iyi
  • PvP’de iyi oynanır ise teke tek kapışmalarda çok iyi fakat gruplarda zayıftır
  • Çok Yüksek Mobility
  • Orta mesafe saldırılar

 

  • Zorluk Seviyesi: ****|*
  • PvP: *****|*
  • PvE: *****|*
  • Kuşatma: ***

Black Desert Online Ninja - Suikastçi

Ninja (Kunoichi) / Suikastçi

Ninja sınıfı oynaması oldukça zor ve yapılması yetenek isteyen combolar bulunduran bir sınıftır. Oyundaki en yüksek Mobilty’e sahip karakter sınıfıdır, bir çok sıçrama ve yer değiştirme skilli bulunur. Birincil silahı Sword ikincil silahı ise Shiruken dir. Armor olarak Light Armor kullanır. Birçok Buff ve Debuff skilide bulundurur. Oynayabilen insanın elinde gerçek bir silahdır fakat oynayamıyanın, kombolarını beceremiyenin elinde ise bir oyuncak olur. Black Desert Online sınıflar arasında en hızlısı ve çeviğidir.

  • Yüksek hasar
  • Düşük savunma
  • PvE’de iyi sayılır
  • PvP’de özellikle teke tek savaşlarda mükemmeldir
  • Oyundaki En Yüksek Mobility
  • Çoklu PvP savaşlarında zayıftır

 

  • Zorluk Seviyesi: *****
  • PvP: ****|*
  • PvE: ***|**
  • Kuşatma: *|****

Black Desert Online Valkyrie - Kutsal Savaşçı

Valkyrie / Kutsal Savaşçı

Paladin, Valkyrie yani kısaca kutsal savaşçı. Tank rolünde olan fakat sadece tank ile kalmayıp heal ve buff skillerinide barındıran yarı supportive ve ortalama hatta iyi denilecek hasara sahip ışık savaşçısı.Black Desert online sınıflar arasında en dayanıklısı diyebiliriz. Son derece iyi knock ve grab skilleri ile aynı zamanda kitle kontrolde de çok iyi. Sword ve Shield kullanmaktadır ve iyi savunmaya sahiptir. Savunma açısından iyi olması, iyi hasara sahip olması, heal, buff ve bloklama skilleri ile eksik mobilty yeteneğini telafı etmesi onu PvP’lerde iyi bir konuma sokuyor. Orta mesafe saldırı konusunda iyidir.

  • Ortalama hasar ve kitle kontrol
  • Çok Yüksek savunma ve ayakta kalma kapasitesi
  • Mid-Range Combat için çok iyidir
  • PvE’de ortalama
  • PvP’de iyidir
  • Düşük Mobilty
  • Düşük olan Mobilty yeteneğini block ve heal skilleri ile ayakta kalarak, grab ve throw skilleri ilede hasar vererek kapatır

 

  • Zorluk Seviyesi: **|***
  • PvP: ****|*
  • PvE: ***|**
  • Kuşatma: ***|**

Black Desert Online Musa

Musa (Maewha)

Musa / Maehwa sınıfları kendi içerisinde çok benzerlikleri olmasına rağmen bir kaç farklı yetenek ağacına sahip olmaları nedeni ile oynanış olarak oldukça farklı sınıflardır. Çoğu özelliği aynı olduğu için bu iki Black desert sınıflar aynı başlık altında incelemek doğru olacaktır. Light Armor kullanırlar ve hasarları yüksektir. Birincil silah olarak katana ikincil olarak ise yay kullanırlar.

Ninja gibi hızlı bir oynayış biçimine sahiptir ve zor olduğu kadar eğlencelidir. Dodge ve Charge skilleri ile PvP’lerde birden fazla rolde oynayabilir. Tek bir hedefe çok yüksek hasar çıkarabilir fakat bu onu toplu mücadelelerde zayıf kılar. Zayıf dayanıklılığı ve yüksek tek hedef hasarı ile ilk hedeflerden biri haline gelir. Diğer zor sınıflarda olduğu gibi eğer bu sınıftada iyi oynanırsa karşılığı alınır. Çok çeviktir ve birçok kaçış skilline sahiptir yani Mobilty olarak oldukça iyidir.

  • Yüksek hasar
  • Düşük savunma
  • Hem yakın dövüşte hemde orta mesafe dövüşlerde iyidir
  • PvE’de iyidir
  • Black Desert Online sınıflar arasında 1 VS 1 PvP’de en iyidir fakat çoklu dövüşlerde zayıf kalır
  • Çok Yüksek Mobilty
  • Düşük olan Mobilty yeteneğini block ve heal skilleri ile ayakta kalarak, grab ve throw skilleri ilede hasar vererek kapatır

 

  • Zorluk Seviyesi: ***|***
  • PvP: ****|*
  • PvE: ****|*
  • Kuşatma: **|***

Black Desert Online Tamer - Hayvan Terbiyecisi

Tamer / Hayvan Terbiyecisi

PvE için en iyi sınıftır kendileri. Hem AoE skillerinin fazlalığı ve güçlü olması hemde Pet çağırma olayının bulunması onu PvE yönünden oldukça üstün kılıyor ve çok eğlenceli aynı zamanda da kolay bir sınıf haline getiriyor. Oldukça mobil ve hızlı olması düşük savunmasını telafi ediyor. Black Desert Online sınıflar arasında en eğlencelilerden biridir.

Silah olarak kısa kılıç ikincil olarak ise trinket kullanmakta. Zırh olarak ise Light Armor, Tamer sınıfımızın tercihi. Ayrıca büyücü sınıfı kadar olmasa bile bir takım destek skilleri bulunmakta. Black Desert online sınıflar rehberimizin şimdilik son sınıfı

  • Ortalama hasar
  • Ortalama savunma
  • Pet sayesinde birçok kolaylık içeriyor
  • PvE‘de oyunun en iyisi diyebiliriz
  • Çok fazla eğlenceli ve oynanışı kolay bir sınıf
  • Yüksek Mobilty
  • PvP’de zayıf
  • AoE skilleri açısından çok gelişmiş
  • Destek yani Support skilleri bulunmakta

 

  • Zorluk Seviyesi: **|****
  • PvP: ***|**
  • PvE: *****
  • Kuşatma: ****|*

Black Desert Online Sınıflar

Black Desert Sınıflar rehberimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz hatta az önce şahit olduğunuz üzere Black Desert Online Classlar bir hayli fazla. Bizde oyuna yeni başlayan oyuncularımızın karakterler açısından sıkıntı çekmemesi ve en iyi şekilde oyunlarını oynayabilmeleri için Black Desert Online sınıfları güzelce toparladık ve açıkladık. Umarız ki bu Black Desert Online karakterler rehberi hoşunuza gitmiştir. Değerli yorumlarınızı ve eleştrilerinizi yorumlar bölümünde bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Ayrıca bir diğer yazımız olan “Black Desert İnceleme” isimli incelememize ve “Black Desert Başlangıç Rehberi” isimli de bir göz atmayı unutmayın.

Yeni çıkan Dark Knight ve Striker sınıfları yakında rehberimize eklenecektir.

Ahmet Şenyiğit

Uzun zamandır oyunlar ile iç içe olan ve artık hakkında yazılar yazacak kadar yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünen bir liseli